Home › Forums › Forum Croisieres › Ten jeden raz, kiedy obudziłem się z myślą
No dobra, muszę to z siebie wyrzucić, bo dalej nie mogę uwierzyć, że to się wydarzyło naprawdę. Siedzę teraz w kuchni, patrzę na kubek z kawą i zamiast myśleć o robotach, w kółko powtarzam w głowie tamten wieczór. Wszystko zaczęło się od totalnej głupoty i zwykłego, ludzkiego lenistwa.
Była środa, pamiętam jak dziś. W robocie masakra, klient dochodzeniowy, który zmieniał zdanie co godzinę. Wróciłem do domu wykończony, rzuciłem torbę w kąt i padłem na kanapę. Normalnie włączam Netflixa, ale tam nudy, scrolluję Facebooka, Instagram, a tu zonk – grupa, na której jestem od lat, nagle ożyła. Ktoś wrzucił screen z wygraną. Nie jakaś kosmiczna kasa, ale zawsze. Pomyślałem sobie: „Spoko, facet ma farta”.
Leżę tak, patrzę w sufit, patrzę w telefon. Do zapłacenia rachunek za prąd i jakiś abonament, który za chwilę miał przepaść. Zamiast iść spać, wchodzę na chwilę w Google. Chciałem tylko zobaczyć, czy to w ogóle ma sens, bo w życiu nie grałem regularnie, najwyżej w totka z dziadkiem. Przeglądam sobie jakieś opinie, wchodzę na parę stron i nagle trafiam na wpis, gdzie ktoś polecał konkretne miejsce, zachwalał szybkie wypłaty i fajny klimat. Właściwie to głównie zachwalał, że nie trzeba od razu być grubą rybą, żeby coś ugrać. Tam właśnie wyczytałem tę jedną konkretną vavada opinie, która brzmiała zaskakująco autentycznie. Facet pisał, że wpadł tam z nudów i trafił 200 złotych. Pomyślałem: „No dobra, czemu nie? Ja też jestem znudzony i mam dwie dychy na koncie, które mogę spalić”.
Zainstalować, założyć konto – poszło szybciej niż parzenie herbaty. Rzuciłem okiem na gry. Automaty, ruletka, karcianki… Głowa mnie rozbolała od tej tęczy na ekranie. Nie ogarniam tych wszystkich linii wypłat i symboli. Wybrałem pierwszy lepszy owocowy automat, bo wyglądał najprościej. Wiśnie, cytryny, siódemki. No klasyk.
Wpłaciłem te 20 złotych. To była kwota, za którą mogłem kupić piwo w żabce, ale stwierdziłem, że wolę zaryzykować i mieć chwilę rozrywki. Włączyłem automata. Kręcę raz, nic. Drugi raz, trybiki się przesuwają, ale dalej zero. Za trzecim razem udało mi się złapać jakąś malutką wygraną – 5 złotych. Ucieszyłem się jak dziecko, że chociaż gram za darmo. I tak się zaczęło. Godzina mingła niezauważenie. To niesamowite, jak ten czas leci, kiedy siedzisz i patrzysz w te kolorowe obrazki.
I wtedy, gdzieś tak po 40 minutach, nagle zrobiło się głośno. Z głośników w telefonie ryknęła muzyka, ekran zaczął mrugać. W życiu nie widziałem, żeby telefon tak wibrował. Myślałem, że mi spadnie z ławy. Patrzę, a tam same siódemki. Wszędzie siódemki. Nie ogarniałem tych zasad, ale kwota na liczniku… No dobra, mówię wprost: 3 tysiące złotych. Na początku myślałem, że to jakieś żarty, że to pewnie w walucie wirtualnej, albo że muszę zrobić jeszcze sto obrotów, żeby to odebrać.
Zrobiłem to, co robi każdy facet w takiej sytuacji. Zerwałem się z kanapy, prawie przewracając herbatę. Zacząłem chodzić po pokoju. I śmiać się sam do siebie. Włączyłem światło, bo do tej pory siedziałem w półmroku. Musiałem to ogarnąć wzrokiem przy jaźni. Wypłaciłem wszystko od razu. Nawet nie próbowałem dalej grać. W głowie miałem tylko rachunki i to, że w końcu mogę odetchnąć.
I wiecie co? Najśmieszniejsze było to, co stało się potem. Następnego dnia w pracy, zamiast spać, wyszukiwałem w internecie informacje, czy to aby na pewno legalne, czy mi nie zablokują konta, czy to scam. Wszedłem na forum, żeby poczytać o doświadczeniach innych. Trafiłem na długi wątek, gdzie ludzie opisali swoje pierwsze wygrane. Przeglądam te posty, czytam te historie i nagle wzrok mi się zatrzymuje. Ktoś wrzucił tam link i dodał krótki komentarz: „polecam, sprawdzone”. Z ciekawości kliknąłem i wyrzuciło mi starą, znajomą vavada opinie, którą czytałem dzień wcześniej, zanim w ogóle założyłem konto. Ta sama treść, ten sam nick. To był znak, że nie zmyśliłem sobie tego sukcesu, że to nie był sen.
Wypłata przyszła następnego dnia. Normalnie, na konto, bez żadnych problemów. I wiecie, co jest najdziwniejsze? Nie chodziło nawet o te pieniądze. Chodziło o to uczucie, że w zwykły, szary wieczór, kiedy człowiek nie ma siły nawet umyć zębów, los potrafi walnąć cię w łeb i powiedzieć: „Masz, uśmiechnij się”. Nie zostałem milionerem. Ale spłaciłem ten cholerny rachunek, kupiłem mamie porządny prezent na imieniny i zostało mi jeszcze na porządną kolację dla nas dwojga z żoną.
Czy teraz gram codziennie? Nie. Nie oszukujmy się, to nie jest tak, że wygrywa się co tydzień. Ale od czasu do czasu, jak mam gorszy dzień, wpłacę te 20 złotych i pogram przez chwilę. Tylko po to, żeby przypomnieć sobie ten dreszczyk, kiedy na ekranie pojawiają się te wszystkie siódemki. To było coś niesamowitego. Ot, zwykły dzień, który zamienił się w małe święto. I wiecie co? Chyba właśnie o to chodzi. Nie o kasę, ale o to, że życie potrafi zaskoczyć, nawet gdy siedzisz w dresie na kanapie i nie oczekujesz już niczego dobrego.
Compagnie Française de Croisières : L’art de la mer à la française La Compagnie Française de Croisières (CFC) se distingue par
Un beau design pour un confort optimal : tout juste sorti des chantier Fountaine Pajot, le Sanya 57 est un catamaran
Voguer sur la Volga : il y a quelque chose d’impérial et de majestueux, de mystérieux et de slave forcément lorsqu’on